Parlay strategie

Parlay strategieDe Parlay strategie voor blackjack is te vergelijken met inzet systemen zoals Martingale en Paroli. Deze systemen die bepalen hoeveel er ingezet moet worden aan de blackjack tafel zijn oorspronkelijk beter bekend in het roulette spel. Nu maakt dit gegeven voor de systemen van Martingale en Paroli niet veel uit aangezien deze enkel gebruik maken van de inzetten waarbij ongeveer 50 procent kans is om te winnen. Dit kunnen we met het toepassen van  goed spel in online blackjack ook behalen. De manier waarop het Parlay systeem in roulette wordt toegepast verschilt echter van hoe het als blackjack strategie wordt toegepast. Wanneer je de uitleg van de strategie leest dan zal dit meer duidelijk worden.

Speel Blackjack met de Parlay strategie

Uitleg Parlay blackjack strategie

Bij het gebruik van de Parlay strategie gaat het om van tevoren bepalen wat voor bedrag je graag zou willen winnen. Dit bedrag moet met één enkele winstreeks behaald kunnen worden. Om deze reden moet het wel een realistisch bedrag zijn. Als je namelijk begint met een inzet van 10 euro dan wordt het zeer moeilijk om hier 1000 euro van te maken zonder een hand te verliezen. Stel dat we beginnen met een inzet van 10 euro en hier 150 euro winst mee willen behalen. Om dit te bereiken met het spelen van blackjack moeten we dan vier handen achter elkaar winnen. De inzetten worden na een winst steeds verdubbeld wat betekent dat de winst van de handen steeds op de tafel gelaten wordt. De inzetbedragen zien er dan als volgt uit na vier gewonnen handen achter elkaar: 10 – 20 – 40 – 80 – 160. Na de vierde hand hebben we dus een bedrag van 160 euro wat na aftrek van de originele inzet van 10 euro dus een winst van 150 euro is. Doel bereikt.

Bij het toepassen van Parlay in roulette wordt ook een bedrag bepaald wat je graag wilt winnen. Het verschil is echter dat je met de Parlay strategie in roulette ook vlakken kunt inzetten die meer dan 1 op 1 uitbetalen om je doel te bereiken. Maak je namelijk twee maak gebruik van een dozijn inzet in roulette dan is hetzelfde doel (en zelfs meer) in drie keer winst te behalen. Voorbeeld 10 euro inzet op 1-12, vervolgens 13-24, gevolgd door een inzet op rood of zwart geeft een winstbedrag van 10 – 30 – 90 -180 = 170 euro na slechts drie keer winst. Doordat er in blackjack niet gevarieerd kan worden door op dingen in te zetten met een hogere uitbetaling is het Parlay systeem voor blackjack eigenlijk precies hetzelfde als de Paroli strategie.

Limieten bepalen voor winst en verlies

KaartenlatenzienHet gebruik van de blackjack strategie Parlay schrijft voor dat er van tevoren een limiet moet worden bepaald van een bedrag dat je graag wilt winnen. Vervolgens wordt iedere keer de winst op tafel gelaten voor de volgende hand totdat het bedrag behaald is. Om succesvol deze strategie toe te passen is het van belang dat er een realistisch doel gesteld wordt. Bijvoorbeeld drie of vier keer achter elkaar winnen is best geloofwaardig. Iets om te overwegen is echter om naast een winst limiet ook een verlies limiet te bepalen met het spelen van deze strategie. In het voorbeeld van eerder hadden we een doel gesteld van 150 euro winst. We kunnen ook een verlies limiet vaststellen van 150 euro waarbij we dus nadat we 15 handen op rij hebben verloren ons verlies nemen en een andere keer opnieuw ons geluk beproeven.