Labouchere strategie

Labouchere strategieDe meeste blackjack strategieën zijn niet zo moeilijk om aan te leren of te begrijpen. Na het lezen van de uitleg op onze site zal je de meeste strategieën voor blackjack meteen toe kunnen passen. De Labouchere strategie vereist echter wat uitleg. Het is ook aan te raden om het systeem eerst eens in een gratis spel te oefenen voordat je het in de praktijk gaat brengen. Het is niet zo dat de strategie super moeilijk om te begrijpen is. Om het toe te passen moet je echter een aantal basis principes van de strategie begrijpen. Vervolgens zal je zien dat het eigenlijk niet zo heel veel voorstelt en een leuke manier is om de hoogte van je inzetten in blackjack te bepalen.

Speel Blackjack met de Labouchere strategie

Labouchere blackjack strategie uitleg

Wanneer we de Labouchere strategie in blackjack gebruiken dan moeten we eerst bepalen hoeveel we willen winnen in de sessie die we gaan spelen. Laten we zeggen dat we bijvoorbeeld graag 100 euro willen winnen tijdens een sessie blackjack. Vervolgens moeten we het aantal units dat we nodig hebben om dit bedrag te winnen verdelen over een reeks getallen. De waarde van een unit is de inzet waarmee we willen beginnen te spelen. Laten we als voorbeeld nemen dat we graag met een inzet van 5 euro willen beginnen en 100 euro willen winnen. Om  dit bedrag te bereiken hebben we dus 20 units van 5 euro nodig. We zouden dan een reeks getallen kunnen maken zoals 1-2-3-5-3-3-2-1. Het beste laat je de getallen oplopen en weer aflopen om te vermijden dat je meteen enorme bedragen in moet zetten. Hier later meer uitleg over.

Wanneer de reeks getallen bepaald is, noteren we deze ergens op. Dit kan een stuk papier zijn maar ook een notepad bestand op je computer. De inzet voor de eerste hand blackjack die we gaan spelen is het eerste en het laatste getal van de reeks. In dit geval dus 1 + 1 units = 10 euro. Als we de hand winnen dan strepen we deze twee getallen weg en wordt de volgende inzet 2 + 2 units = 20 euro. Verliezen we echter de hand dan tellen we de twee getallen bij elkaar op en plaatsen deze aan het einde van de reeks. De getallen reeks ziet er dan als volgt uit: 1-2-3-5-3-3-2-1-2. De nieuwe inzet is steeds het eerste en laatste getal van de reeks. Dus in dit geval 1 + 2 units = 15 euro. Als alle getallen van de reeks verdwenen zijn dan is het gestelde doel bereikt.

Problemen met toepassen Labouchere

BlackjackkaartenHet probleem met het toepassen van de Labouchere strategie in blackjack is dat, hoewel het een leuke manier is om een gesteld doel aan winst te behalen, er na een aantal verlies handen een steeds groter bedrag ingezet moet worden. Dit bedrag loopt niet zo snel op als bij De Martingale strategie maar toch wel snel. Zeker als je bij de hogere getallen van de reeks aankomt. Om deze reden is het ook een goed idee om de lage getallen van de reeks aan de buitenkant te zetten. Doe je het namelijk andersom dan lopen de bedragen om in te zetten meteen snel op zonder dat je eerst gewonnen hebt. Als je besluit deze blackjack strategie te gaan gebruiken dan raden we je zeker aan om dit eerst te oefenen met speelgeld en met verschillende getallenreeksen te experimenteren.