Martingale strategie

Martingale strategieWaarschijnlijk de meest bekende blackjack strategie die er bestaat is de Martingale strategie. Deze strategie is oorspronkelijk ontwikkeld voor het casino spel roulette, maar kan ook net zo makkelijk op online blackjack toegepast worden. Op het eerste gezicht lijkt de strategie een manier waarmee niet gefaald kan worden. Bestuderen we de wiskunde achter de strategie eens echt nauwkeurig dan komen we echter tot een andere conclusie. Het toepassen van de Martingale strategie is namelijk zeer riskant en kan ervoor zorgen dat er in één keer enorm grote bedragen verloren worden. Het is een zogenaamd negatieve progressie systeem waarbij elke keer bij een verlies de inzet verdubbeld wordt om het verlies van de vorige ronde goed te maken.

Speel Blackjack met de Martingale strategie

Toepassen Martingale in blackjack

Het principe van het Maringale systeem doet je denken dat je onmogelijk kunt verliezen met het gebruik van deze blackjack strategie. Het systeem schrijft namelijk voor dat iedere keer dat er een hand verloren wordt in blackjack dat bij de volgende hand de inzet verdubbeld wordt. Op het moment dat er weer een hand gewonnen wordt maak je al het verlies van de voorgaande hand goed en houdt je een winst over die gelijkstaat aan het bedrag dat je als eerste hebt ingezet. Omdat de strategie vooral gebruikt wordt in weddenschappen waarbij de speler ongeveer 50% kans heeft om te winnen kan het immers nooit lang duren voordat er weer een hand gewonnen wordt.

Als men perfect blackjack speelt dan is de kans om te winnen van de dealer inderdaad dicht bij de 50%. Als men maar genoeg geld heeft om elke keer de inzet te verdubbelen tot er weer een hand gewonnen wordt dan is het onmogelijk om te verliezen. Tenminste dat is de theorie achter de Martingale strategie voor blackjack. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om met een zo laag mogelijk bedrag te beginnen zodat er voldoende aantal keren de inzet verdubbeld kan worden. Het probleem is echter dat zelfs met een klein startbedrag het verloren bedrag bij een verliesreeks zeer snel kan oplopen.

Het probleem met de Martingale strategie

Duin niet goedHet probleem met deze blackjack strategie is dat om een verliesreeks van bijvoorbeeld tien handen op te vangen er een enorm groot bedrag geriskeerd moet worden. Bovendien komt een reeks van tien verloren handen vaker voor in blackjack dan je denkt. Immers nadat er een aantal handen verloren zijn tegen de dealer wordt de kans dat je de volgende hand wint absoluut niet groter. Ook al beginnen we de strategie te spelen met een klein bedrag dan kan dit toch zeer snel oplopen. Met een startbedrag van 1 euro per hand zien de inzetten na tien verliezende handen er als volgt uit: 1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1024. Dit betekent dus dat er bij de tiende hand er 1024 euro ingezet moet worden om aan de strategie vast te blijven houden. En dit zijn enkel de bedragen die ingezet moeten worden. Als we de verliezen optellen dan hebben we na een verlies van tien handen maar liefst 2047 euro verloren.

De conclusie is dat je met het spelen van blackjack het Martingale systeem beter kunt vermijden. Bovendien beïnvloedt de hoeveelheid van je inzet je kansen om te winnen totaal niet.

Wat is je leeftijd?

age