1-3-2-6 strategie

1-3-2-6 strategieMensen die niet zo houden van extreem riskante blackjack strategieën zoals Martingale, Paroli en Parlay waarbij grote bedragen verloren kunnen worden die zijn misschien meer geïnteresseerd in het gebruik van de 1-3-2-6 strategie voor blackjack. Dit inzet systeem is namelijk een stuk minder riskant dan de eerder genoemde strategieën voor blackjack. De strategie is ook nog eens makkelijk te begrijpen en toe te passen. Zelfs beginnende blackjack spelers zullen geen enkele moeite hebben om deze strategie te begrijpen. De naam van de strategie geeft al voor een groot gedeelte aan hoe het systeem toegepast moet worden.

Speel Blackjack met de 1-3-2-6 strategie

Toepassen 1-3-2-6 blackjack strategie

De naam van de 1-3-2-6 strategie geeft al wel een beetje aan hoe dit systeem toegepast moet worden tijdens het spelen van blackjack. De cijfers in de naam zijn namelijk de units die bij iedere hand ingezet dienen te worden. Men begint dus met 1 unit. De hoogte van een unit mag je overigens zelf bepalen en is vooral afhankelijk van het bedrag dat je comfortabel kunt inzetten. De volgende hand zou dus 3 units bedragen. Echter gaan we enkel pas naar het volgende getal in de reeks bij een winnende hand. Verlies je een hand dan blijven we dus 1 unit inzetten totdat we een hand winnen. Dan is bij de volgende hand de inzet 3 units. Winnen we weer dan is de volgende inzet 2 units en uiteindelijk 6 units. Wanneer we vier handen op rij winnen en bijvoorbeeld spelen met een unit ter waarde van 25 euro dan ziet de reeks van inzetbedragen er als volgt uit: 25 – 75 – 50 – 150. Na vier handen winst of bij een verlies in het midden van de reeks gaan we steeds weer terug naar het eerste getal in de reeks en zetten we dus 1 unit in.

Effectiviteit van 1-3-2-6 systeem

Het grote voordeel van de 1-3-2-6 strategie voor blackjack is dat je niet enorme bedragen kunt verliezen zoals dit het geval is bij de Martingale strategie. Het maximale bedrag dat in een enkele blackjack hand te verliezen is bedraagt slechts 6 units van het eerste inzetbedrag. Over de effectiviteit van het systeem valt te discussiëren. Veel blackjack spelers beweren dat wanneer je altijd dezelfde inzet blijft plaatsen dat je uiteindelijk altijd verliest. Door het voordeel van het casino zal je uiteindelijk op de lange termijn meer keren pech hebben en verliezen dan dat je geluk hebt en een hand wint. Hier zit ook een kern van waarheid in.

WinnenWanneer je echter de hoogte van je inzet varieert en op de juiste momenten geluk hebt wanneer de inzet hoog is dan kan je misschien uiteindelijk meer winst overhouden. Net als de blackjack strategieën Parlay en Paroli maakt ook deze strategie gebruik van het idee dat je als speler regelmatig een hot streak treft waarbij je opeens meerdere handen op rij weet te winnen. In de reeksen dat je achter elkaar handen verliest dan dekt het systeem je in door steeds 1 unit in te zitten totdat er weer een winnende hand komt. Hoewel de strategie je echt niet zal helpen om meer handen te winnen tijdens het spelen van blackjack kan het potentieel wel het bedrag aan winst verhogen.